Gratis Live Ajax Feyenoord kijken doe je met Ajax Flitsen.

–> Gratis live kijken doe je met de volgende stream::

Klik op de link
Tv.sport

De klassieker

Wedstrijden die Ajax tegen Feyenoord speelt worden klassiekers genoemd. Door de rivaliteit van de twee beste clubs in Nederland zijn deze wedstrijden voor de Ajax en de Feyenoord supporters de wedstrijden van het jaar. Iedere wedstrijd staat garant voor spektabel en doelpunten. De rivaliteit is waarschijnlijk ontstaan door de spanningen tussen de grote steden Amsterdam en Rotterdam.

De eerste wedstrijd die Ajax tegen Feyenoord speelde was in 9 oktober 1921. Deze wedstrijd die in Rotterdam werd gespeeld was direct al een probleemwedstrijd. Ajax won die wedstrijd met 2 – 3, maar de uitslag werd na protest van Feyenoord op 2 – 2 gezet.

Grootse overwinning

De grootste overwinning van Ajax op Feyenoord was in 1983. Toen werd het 8 – 2 voor Ajax. Hieronder kan je de wedstrijd nog een keer terugkijken.

Deze wedstrijd werd nog even spannend toen Feyenoord terugkwam tot 3 – 2. Maar daarna was het snel over.

Weetjes over Ajax Feyenoord

  • De grootste uitslag van Ajax op Feyenoord was  8 – 2 (Maar dat wist je al als je bovenstaande film hebt gekeken).
  • Het hoogste aantal bezoekers bij de klassieker was 65.150 toeschouwers. Maar dat aantal zullen we nooit meer halen omdat alle staanplaatsen zijn verwijderd.
  • Sjaak Swart is met 18 doelpunten de topscoorder van de klassieker.
  • Er zijn veel spelers die voor zowel Feyenoord als Ajax hebben gespeeld. Voorbeelden hiervan zijn: Johan Cruijff, Henk Groot, Theo van Duivenbode, Ronald Koeman en Rob Witschge.

Gratis live Ajax Feyenoord kijken

Bij Ajax flitsen kan je de klassieker gratis live kijken omdat Ajax voor iedereen is. Wij wensen je veel plezier.

Kijk ook bij de officiële Fanshop , gratis live Ajax kijken of bij Ajax Nieuws.